torstai 22. maaliskuuta 2012

Tunnelmia Gastro-messuloilta

Viime viikolla kävin Helsingissä Gastro-messuilla, ravintola-alan vissiinkin suurin tapahtuma Suomessa. Tapahtuma on tarkoitettu lähinnä alan toimijoille, yrityksille ja opiskelijoille. Messukeskus oli tupaten täynnä kaikennäköistä promoajaa ja mainostajaa mainostamassa tuotteitaan, tuntui kuin olisi seuraamassa Ostos-tv:n kuvauksia... Maistiaisia maistatettiin ja maisteltiin niin paljon että ähky jatkui koko päivän ja housujen napit lentelivät pitkin maita ja mantuja. Välillä piti levähtää skumpan parissa.


Osotos-tv:n kuvaukset meneillään...



Suklaakebua! Haluun tollasen kotiin!






Tässä valitaan Vuoden Kokkia 2012


Vuoden Kokki-mittelön finaali käytiin myös Gastro-messuilla. Voittajaksi selviytyi G.W Sundmansin Eero Vottonen. Kisan muuten juonsi Master Chefistä tuttu Tomi Björck, joka oli luonnossa aiiiivan helkkarin komea, ja allekirjoittaneen huomio kiinnittyikin lähinnä häneen, hups.

Mielestäni Gastrossakin näkyi todella vahvasti alan nykyinen trendi, kaikki mahdollisimman nopeasti ja vaivatta. Tämä on monissa ravintoloissa ja varisnkin kahviloissa johtanut siihen, että juuri mitään ei tehdä itse paikan päällä, vaan myytävät tuotteet tuodaan valmiina kaukaa, jopa ulkomailta asti. Tietysti halvempaa ja tehokkaampaa on juu...Esimerkkinä, aika tökerösti kävi muutama viikko sitten eräässä nimeltä mainitsemattomassa kahvilassa Jyväskylässä. Söin ihan mielettömän hyvää porkkanaleivosta ja kysyin sitten tarjoilijalta että saisko reseptiä, johon tämä vastaa "emmäää tiiiä eeeiii, nää tulee meille Ranskasta!". Että niin...
No, onneksi tämä nopeus-helppous-ilmiö on synnyttänyt oman vastareaktionsa ja toisaalta ihmiset ovat alkaneet arvostaa lähellä tuotettuja ja itse tehtyjä, puhtaita tuotteita. Hyvä niin. Palataan luontoon :)

2 kommenttia:

  1. oom herkkuruokaa ja silmänruokaa! Varmasti oli mielekkäät messut! ;D

    VastaaPoista
  2. Niin totta tuo loppukaneetti! Olen ihan samaa mieltä.

    VastaaPoista