lauantai 24. maaliskuuta 2012

Tukka jumissa



Tukkajumi

3-4 limelohkoja
muutama teelusikallinen sokeria
2 cl Vodkaa
2cl Sour Apple-likööriä (esim De Kuyper)
Spriteä pidentäjäksi
jäitä

Gör så här:

Ensimmäisenä lisää limelohkot ja sokeri lasin pohjalle. Muussaa niitä pienellä nuijalla keskenään niin, että limeistä irtoaa kunnolla mehua (itse olen käyttänyt kotioloissa perunamuussinuijan ohuempaa päätä, toimii!).
Täytä lasi jäillä ja mittaa vodka ja Sour Apple sekaan. Pidennä Spritellä, sekoita vielä sekoitustikulla tai pitkällä lusikalla kunnolla, ettei limet ja likööri jää lillumaan vaan lasin pohjalle ja avot!!!




 Pakko myöntää etten ole itse Tukkajumia keksinyt, vaan varastin ohjeen työkaveriltani viime kesänä (sori Tomi...). Tukkajumi on vaan niin mielettömän hyvää, toimii aina ja joka tilanteessa! Todella raikas, ei liian makea, eikä liian kirpeäkään, parhaimmillaan tietysti kesällä terassilla. Varma valinta, ei petä ikinä.


Alkoholiton versio, nimeltään Kaljujumi: Alkuperäisestä respetistä pois sokeri, vodka ja Sour Apple. Niiden tilalle loraus omenamakusiirappia (esim. Modo), jonka muussaat limelohkojen kanssa. Sitten vaan lisää jäät ja Sprite!

Ps. Tätä kirjoittaessa rupesin miettimään, olikohan sittenkään niin hyvä idea pitää drinkki- ja ruokablogia. Arvatkaa valuuko kuola..?

1 kommentti:

  1. Jälkkärinä ihanaa, raikasta - juuri niin hileistä kuin kuvat näyttävät.

    VastaaPoista