keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Jeee eka postaus!!!!

Huomenta! Nyt alkakoon bloggaaminen oikein olan takaa! Olen tässä jo tovin pyöritellyt ajatusta blogin perustamisesta ja nyt vihdoin on päästy puheista tekoihin. Hömpsyt ja Tömpsyt tulee paljon pyörimään hyvän ruuan, juoman, ravintolakulttuurin, omien kokkailujeni ja baarimikkoilujeni ympärillä. Unhotamatta tietenkään pelkkää jaarittelua ja fiilistelyä (inhoan sanaa fiilistellä!!!).

Tässä ekassa postauksessa en nyt paljasta teille vielä salaisia reseptejäni, myöhemmin niitäkin luvassa, sehän tässä oli alunperin ideanakin! ;)


Tällä hetkellä en meinaa pysyä housuissani, en sitten millään, sillä heinäkuussa lähden viikoksi heilani kanssa lemmen syömislomalle Pariisiin! Hotelli on joku kahden tähden möröhuussi Pariisin reunalla, kuulenma hieman köyhemmässä kaupunginosassa, että se niistä krumeluureista. Tarkoitus on kuitenkin koko viikko olla liikkeellä ja nähdä ja kokea syödä mahdollisimman paljon, joten hotellissa käydään vain nukkumassa jos niikseen tulee. Oon nyt jo suunnitellut ja listaillut liikaakin kaikkia ravintoloita, baareja, klubeja ja muita paikkoja ja juttuja missä pitää käydä. Toki pitää jättää tilaa myös spontaaneille päähänpistoille.

Olen käynyt Pariisissa kerran, vuonna 2009 joulukuussa. Reissu kesti noin 12 tuntia, päristeltiin junalla Strasbourgista, juostiin kaikki tärkeimmät Eiffelin tornit ja Riemukaaret - ja mitä näitä nyt on - Notre Damet äkkiä läpi ja sitten poikkeen. Tällä kertaa tarkoitus olisi siis katsella vähän muutakin kuin sitä Eiffelin hökötystä ja muita turisteja.

 Riittäisköhän nämä? Vai onko jo liikaa...?

Tykästyin ihan älyttömästi Mondon Pariisi-oppaaseen, ja tilasinkin netistä juuri eilen uusimman version siitä itselleni. Lainasin ton vanhemman kirjastosta. Sitä lukiessa unohti olevansa rätisevässä junassa matkalla Joensuusta Pieksämäelle, teksti on niin elävää ja kirja esittelee aivan mielettömästi ravinteleita, juottoloita ja muita paikkoja, joissa perus turistitaunot eivät käy. Ja kuola valui...
 Miltä kuulostaisi Itä-Pariisin absinttibaarikierros? Tai turistikierros rullaluistimilla keskiyöllä ympäriinsä pikku kujia pitkin tuota Amorin kaupunkia?
Tämä Pariisi-fiilistely (taas se sana) jatkunee tässä blogissakin itse reissuun asti, pahoitteluni jo valmiiksi.


Orkideakin sanoi että jeee!


Nyt alan valmistautua lähtemään töihin! Tulossa juttua viimeviikkoisilta Gastro-messuilta Helsingistä!

Tätä kirjoittaessa soi: The Hellacopters - Hopeless Case of a Kid in Denial 


1 kommentti:

  1. Jee mahtavaa! En malta odottaa Pariisin fiilistelyjä ;) ja salaisia reseptejä!

    VastaaPoista