Tofu kannattaa laittaa marinoitumaan jääkaappiin illalla, niin seuraavana päivänä iltapäivästä homma on avot! Tässä wokissa kasvisten tulee olla tuoreita, pakastewokkisekoitukset on aivan
Marinadi tofulle
1 paketti (250 g) tofua
Kuivaa sherryä
Soijakastiketta
1. Pilko tofusta pieniä kuutioita, semmosia sopivan kokoisia. 2. Laita kuutiot laakeaan, kannelliseen rasiaan ja kaada päälle sherryä ja soijakastiketta, niin että kuutiot juuri ja juuri peittyy kaikki. Sherryä hitusen enemmän kuin soijakastiketta. 3. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa."Melkein vuorokausi" on sopiva aika.
Wokki, 2 isoa annosta
1-2 sipulia
Yksi kynsi valkosipulia
Yksi porkkana
Yksi paprika
Kourallinen maapähkinöitä
Voita paistamiseen
Suolaa ja valkopippuria
1,5 dl vehnäjauhoja
1. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä voissa. Pilko porkkanasta ohuita viipaleita ja heitä sipuleiden joukkoon pannulle. 2. Pyörittele tofukuutioita vähän vehnäjauhossa, ja lisää ne wokkiin. 3. Paloittele paprikasta suikaleita, lisää ne ja pähkinät wokkiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia tovi. 4. Tarjoile esimerkiksi täysjyvänuudeleiden kanssa. Ps. Sweet chili sauce kruunaa koko komeuden!
Leyenda Fino Sherry. Aivan kamalaa sellaisenaan, mutta sopii tähän wokkiin kuin nyrkki silmään! Puteli maksaa Alkossa noin seitsämän euroa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti