perjantai 27. huhtikuuta 2012

Baileysilla höystetty Tiramisu

Baileysilla höystetty Tiramisu

2 munankeltuaista
2 rkl sokeria
0,5 dl Baileys-likööriä
2 munanvalkuaista
250g (yksi purkki) mascarpone-juustoa
Hanna-keksejä
kahvia
Geisha-suklaata raastettuna

1. Vatkaa munankeltuaiset, sokeri ja Baileys-likööri kulhossa vesihauteessa vaahdoksi (mun vesihaude oli kuumaa vettä tiskialtaassa..). 
2. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.
3. Sekoita jäähtynyt keltuaisvaahto mascarponen kanssa ja lisää seokseen lopuksi vielä varovasti valkuaisvaahto.
4. Kasta keksejä kahvissa ja laita kulhoon vuorotellen kerroksittain keksejä ja Baileys-mascarpone-mössöä.  5. Päällystä pinta kaakaojauholla ja raastetulla suklaalla.


Nännejä





Oli muuten yllättävän helppo ja nopea tehdä! Ja niin makeaa että melkein ällötti, haha. Oikeaoppiseen Tiramisuun tulisi savoiardi-keksejä, niitä pitkulaisia, murotaikinatyyppisiä, mutta en löytänyt niitä mistään kaupasta! Ja Baileysin sijaan marsala-viiniä, mutta hyvää tuli Baileysillakin :) 

Kohta pitäs hilpasta töihin. Tekasin tässä aamusta vielä työkaverilleni 25vee synttärilahjaksi mutakakun, toivottavasti Saija tykkäät suklaasta!!

2 kommenttia:

  1. Tällainen myöhästynyt vinkki, mutta kyllä savoiardeja on viimeaikoina löytynyt ainakin Keljon Prismasta. Ei ole montaakaan viikkoa kun yhden paketin mukaani sieltä koppasin. Veikkaisin, että Mestarin Herkun valkoimiin myös kuuluvat...

    VastaaPoista
  2. Okkei! Kiitos vinkistä, pitää pistää korvan taakse kun ens kerralla innostun leipasemaan tiramisua!
    Ps. JES: ensimmäinen anonyymin kommentti mun blogissa, joku jopa lukee tätä!! :D

    VastaaPoista