perjantai 29. kesäkuuta 2012

Mustikkamojitoja ja grillaushommia

Mustikkamojito

4 cl vaaleaa rommia
muutama limelohko
tuoretta minttua
sokeria
soodavettä
noin kourallinen jäisiä mustikoita
jäämurskaa

Gör så här: Murskaa limelohkoja, mustikoita ja mintunlehtiä lasin pohjalla. Lisää rommi, sokeri, jäämurska ja soodavesi ja sekoita! Koristele mintunlehdillä ja kokonaisilla mustikoilla!

Mie taas oikasin sen verran etten jaksanut murskata jäitä ja laitoin vaan jääpaloja :( Täytyy kyllä myöntää, että parempaa tulee jäämurskalla, se muuttaa juoman koostumuksen ihan erilaiseksi. Tokihan juoma huljui alas näinkin. ;D

Sää oli tänään juuurikin oikea grillailuun! Grillailtiin lohta ja kasviksia ja herkkusieniä. Jälkkäriks oli grillattua anananasta ja jäätelöä ja tietysti mustikkamojitoja! Lohen päälle tein valkosipuli-lime-oliiviöljy-kastiketta, joka olikin sitten ihan mielettömän hyvää!  Ohje tuli päästäni sitä mukaa kun siinä sähläilin, ja se meni kutakuinin näin:

0,5 dl oliiviöljyä
puolikkaan limen mehu
1-2 puristettua valkosipulin kynttä
tuoretta ruohosipulia muutama varsi
mustapippuria 

Gör så här: Purista limestä mehut ja sekoita kaikki ainekset keskenään ja sivele grilliherkkujen päälle, käy vaikka salaatinkastikkeestakin!






Pakollisen koiranpentuilmeen tällä kertaa esittää Luca. Kuva on juhannusriennoilta!



Ei niin paljon liian hyviä mojitoja, ettei jotain pahaakin: nyrjäytin nilkkani tuossa tämän viikon alussa yli 10cm korkeat korkkarit jalassa. No, onneksi ei murtunut, mutta kävelysauvat antaa tietysti pientä lisäjännitystä ensiviikkoiseen Pariisin reissuun!

2 kommenttia:

  1. Ei turhan pienistä laseistä nuita mojitoja kannata juodakkaan :D

    VastaaPoista
  2. Ei niin :D ku loppuu kuitenkin liian aikasin kesken :D

    VastaaPoista